Camine de batrani in Bucuresti (Otopeni) si Iasi (Bucium)!
Locuri limitate, rezervati acum
Ingrijire la domiciliu

Impresii

“...Va multumesc foarte mult pentru tot ce faceti. De cand am inceput sa folosesc serviciile AbosCare simt ca pot sa am incredere sa-mi las mama in grija altcuiva. Va multumesc pentru acest lucru!...”
Elena M.

Cum sa ai grija de tine

Studiile arata ca cei care au un batran sau o batrana din familie in ingrijire sufera de depresie intr-o proportie mai mare decat persoanele care nu se afla in aceasta situatie. De fapt, unele studii arata ca nu mai putin de 50% dintre cei care au un batran sau o batrana din familie in ingrijire sufera de depresie accentuata.

De aceea, cand esti pus in situatia de a avea grija de cineva batran din familie, nu trebuie sa-ti neglijezi propriile nevoi. Tu esti cea mai importanta persoana in acest proces. Daca te epuizezi ajungi in situatia de a nu mai putea avea grija de tine si automat nici de persoana draga tine.

Ce sa faci ca sa eviti stresul ca si consecinta a ingrijirii unei persoane:

  • - Ai grija de sanatatea ta. Lipsa de somn si nivelul ridicat al stresului iti pot influenta cu usurinta starea de sanatate. In cazul in care sesizezi ca ai momente de slabiciune fizica si mentala ar fi indicat sa consulti un doctor.
  • - Stai cateva ore pe saptamana departe de casa. Eventual iesi la o plimbare in parc sau chiar ia un pranz cu prietenii.
  • - Pastreaza legatura cu alte persoane. Evita sa te izolezi de prieteni sau alti membri ai familiei.
  • - Discuta cu un psihoterapeut despre efectele noului tau rol de "ingrijitor".